Wydaje się że używasz starej wersji przeglądarki! Rekomendowane przeglądarki (lub w wersji wyższej): Internet Explorer 9 v.9 Mozila Firefox 8 v.8 Google Chrome 15 v.15
Informacje o cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies"

Komunikaty Raporty Ekspertyzy

Nr 517 Wpływ procesów globalizacji na polski przemysł spożywczy

Autorzy:
Piotr Chechelski
Rok publikacji
2006
Miejsce wydania:
Warszawa
Stron:
38
Oprawa:
B5, miękka
ISBN:
ISSN:
0239-8591
DOI:
Objętość:
cena:
9,45 zł (wersja papierowa)

Opis:
Zdefiniowano pojęcie korporacji transnarodowej jako jeden z czynników procesów globalizacyjnych zachodzących między innymi w przemyśle spożywczym. Ustalono liczbę korporacji transnarodowych działających w przemyśle spożywczym w Polsce oraz ich udział w produkcji poszczególnych branż tego przemysłu. Oceniono wpływ procesów globalizacyjnych na największe firmy z kapitałem krajowym i filiami korporacji transnarodowych działających w Polsce, jakie dokonały się w latach 2001-2004