Wydaje się że używasz starej wersji przeglądarki! Rekomendowane przeglądarki (lub w wersji wyższej): Internet Explorer 9 v.9 Mozila Firefox 8 v.8 Google Chrome 15 v.15
Informacje o cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies"

Studia i Monografie

Nr 160 Podstawy konkurencyjności polskiej branży drobiarskiej

Autorzy:
Grzegorz Dybowski
Rok publikacji
2014
Miejsce wydania:
Warszawa
Stron:
223
Oprawa:
B5
ISBN:
978-83-7658-473-7
ISSN:
0239-7102
DOI:
Objętość:
ark. wyd. 12,6
cena:
30,00 zł (wersja elektroniczna)

Opis:

 

Przedmiotem badania była polska branża drobiarska – kierunek mięsny. Jego celem było rozpoznanie głównych przyczyn dynamicznego rozwoju tej branży w zmieniającym się otoczeniu oraz jej zdolności konkurencyjnej, w tym zdolności do konkurowania na globalnym rynku. Badane były w szczególności: struktura, zachowania i wyniki na poziomie mezoekonomicznym, w podokresach wyodrębnionych celowo według kryterium warunków funkcjonowania podmiotów branży na krajowym i międzynarodowym rynku drobiarskim. Problemem nadrzędnym jest konkurencyjność na poziomie mezoekonomicznym i międzynarodowym.