Wydaje się że używasz starej wersji przeglądarki! Rekomendowane przeglądarki (lub w wersji wyższej): Internet Explorer 9 v.9 Mozila Firefox 8 v.8 Google Chrome 15 v.15
Informacje o cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies"

Studia i Monografie

Nr 153 Wzorce konsumpcji żywności w Polsce

Autorzy:
Mariola Kwasek
Rok publikacji
2012
Miejsce wydania:
Warszawa
Stron:
274
Oprawa:
B5
ISBN:
978-83-7658-351-8
ISSN:
0239-7102
DOI:
Objętość:
cena:
34,99 zł (wersja elektroniczna)
35,00 zł (wersja papierowa)

Opis:

 

Celem pracy jest identyfikacja i charakterystyka wzorców konsumpcji żywności w Polsce. Identyfikacja wzorców konsumpcji żywności wraz ze wskazaniem na występujące w nich nieprawidłowości w stosunku do prozdrowotnego wzorca konsumpcji żywności oraz różnic między nimi umożliwić może ocenę stanu wyżywienia ludności kraju oraz wskazać na kierunki edukacji żywieniowej.

 

Główna hipoteza badawcza pracy: wzorce konsumpcji żywności na wsi różnią się znacznie od wzorców konsumpcji żywności w mieście, a sposób odżywiania się zarówno ludności wiejskiej, jak i miejskiej odbiega od prozdrowotnego wzorca konsumpcji żywności.