Wydaje się że używasz starej wersji przeglądarki! Rekomendowane przeglądarki (lub w wersji wyższej): Internet Explorer 9 v.9 Mozila Firefox 8 v.8 Google Chrome 15 v.15
Informacje o cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies"
Jesteś tutaj: Prace badawcze > Projekty

Projekty

Projekt badawczy pt. "Mechanizm interakcji marż i koniunktury na przykładzie polskiego sektora spożywczego"

Opublikowane 2016-02-17 przez Ewa Sierakowska
W okresie 20.08.2014.-19.12.2015. w Instytucie realizowano projekt badawczy pt. Mechanizm interakcji marż i koniunktury na przykładzie polskiego sektora spożywczego finansowany ze środków przyznanych przez Narodowe Centrum Nauki (grant nr 2013/11/N/HS4/02427, konkurs PRELUDIUM). Kierownikiem grantu była mgr Justyna Kufel, a opiekunem naukowym dr hab. Szczepan Figiel, prof. IERiGŻ-PIB.

"Study on mandatory origin labelling for milk, milk used as an ingredient in dairy products and unprocessed meat other than beef, pig, poultry sheep and goat meat"

Opublikowane 2014-07-14 przez Ewa Sierakowska
Instytut realizował między styczniem a wrześniem 2014 r. projekt unijny dotyczący obowiązkowego oznakowania kraju lub miejsca pochodzenia mleka, mleka wykorzystanego jako składnik produktów mleczarskich oraz nieprzetworzonego mięsa innego niż wołowina, wieprzowina, drób, jagnięcina i kozina (“Study on mandatory origin labelling for milk, milk used as an ingredient in dairy products and unprocessed meat other than beef, pig, poultry sheep and goat meat”...

"Model ograniczania strat i marnowania żywności z korzyścią dla społeczeństwa"

Opublikowane 2014-07-14 przez Ewa Sierakowska
Instytut uczestniczył w latach 2014-2015 w realizacji projektu badawczego pt. „Model ograniczania strat i marnowania żywności z korzyścią dla społeczeństwa”, realizowanego na zlecenie Narodowego Centrum Badań i Rozwoju (zgodnie z zapisami umowy Nr/IS-1/031/NCBR/2014) w ramach programu „Innowacje Społeczne”. Projekt przewidziany jest na lata  2014-2017. Konsorcjum naukowemu przewodniczy lider projektu Polskie Towarzystwo Technologów Żywności,...

Zintegrowany system informatyczny IERiGŻ

Opublikowane 2011-05-25 przez Ewa Sierakowska
Zgodnie z założeniami "Programu rozwoju infrastruktury informatycznej nauki na lata 2007-2013" jedną ze szczególnych cech rozwoju współczesnej nauki jest podjęcie problemów o dużej złożoności, wieloskalowych, wykorzystujących wiele heterogenicznych modeli oraz masowe źródła danych, np. sieci sensorowe. Wyniki badań to olbrzymie, rozproszone zbiory danych o różnorodnej strukturze, których przetwarzanie i opracowanie wymaga nowych...