Publikacje Programu Wieloletniego 2005-2009Nr 20 Systemy zarządzania jakością w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego
Autorzy:
Grażyna Morkis
Rok publikacji
2005
Miejsce wydania:
Warszawa
Stron:
79
Oprawa:
B5, miekka
ISBN:
83-89666-33-2
cena:
bezpłatna wersja elektroniczna
Opis: Publikacja dostępna tylko w wersji elektronicznej. W przygotowaniu raportu wykorzystano następujące metody badań: badania ankietowe w firmach certyfikujących, badania ankietowe w około 25% przedsiębiorstw przemysłu spożywczego (małych, średnich i dużych), badania ankietowe w Państwowej Inspekcji Sanitarnej, badania ankietowe w Inspekcji Weterynaryjnej, ekspertyzy autorskie wybranych branż przemysłu spożywczego oraz informacje GUS. Raport składa się z dwóch zasadniczych części, poprzedzonych wstępem, a zakończonych podsumowaniem. Wstęp zawiera krótką prezentację rodzajów obligatoryjnych i nieobligatoryjnych systemów zarządzania jakością w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego. W rozdziale I przedstawiono stan wdrożenia i wdrażania obligatoryjnych systemów zarządzania jakością w polskich przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego przed wejściem do Unii Europejskiej (przed 1 maja 2004 r.) oraz po roku integracji Polski z Unią (według stanu na 1 maja 2005 r.). Analizę zmian przedstawiono w ujęciu branżowym oraz w ujęciu strukturalnym ? podziale przedsiębiorstw ze względu na wielkość zatrudnienia (małe, średnie i duże przedsiębiorstwa). W rozdziale II przedstawiono stan wdrożenia i wdrażania nieobligatoryjnych systemów zarządzania jakością w polskich przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego przed wejściem do Unii Europejskiej (przed 1 maja 2004 r.) oraz po roku integracji Polski z Unią (według stanu na 1 maja 2005 r.). Raport kończy podsumowanie wyników oceny stanu wdrożenia systemów zarządzania jakością w polskim przemyśle spożywczym w 2005 r. |
ZamówienieTwój koszyk jest pusty...
kliknij i przejdź do koszyka Nowości wydawniczeNajczęściej czytaneDział Wydawnictwul. Szkolna 2/4 |