Wydaje się że używasz starej wersji przeglądarki! Rekomendowane przeglądarki (lub w wersji wyższej): Internet Explorer 9 v.9 Mozila Firefox 8 v.8 Google Chrome 15 v.15
Informacje o cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies"

Publikacje Programu Wieloletniego 2005-2009

Nr 180 Tendencje w spożyciu żywności w krajach Unii Europejskiej

Autorzy:
Mariola Kwasek
Rok publikacji
2010
Miejsce wydania:
Warszawa
Stron:
128
Oprawa:
B5, miękka
ISBN:
978-83-7658-095-1
ISSN:
DOI:
Objętość:
ark. wyd. 12,87
cena:
bezpłatna wersja elektroniczna

Opis:

Publikacja dostępna tylko w wersji elektronicznej. Na przełomie XX i XXI wieku nastąpiły istotne zmiany w sferze konsumpcji żywności na świecie, w tym w krajach Unii Europejskiej. W pracy przestawiono znaczenie żywności i żywienia dla zdrowia społeczeństwa. Przeprowadzono także analizę zmian we wzorach konsumpcji żywności w krajach Unii Europejskiej w okresie czterdziestoletnim oraz analizę korelacji między spożywaniem produktów żywnościowych korzystnie wpływających na zdrowie a umieralnością na choroby układu krążenia i nowotwory.