Publikacje Programu Wieloletniego 2005-2009Nr 180 Tendencje w spożyciu żywności w krajach Unii Europejskiej
Autorzy:
Mariola Kwasek
Rok publikacji
2010
Miejsce wydania:
Warszawa
Stron:
128
Oprawa:
B5, miękka
ISBN:
978-83-7658-095-1
Objętość:
ark. wyd. 12,87
cena:
bezpłatna wersja elektroniczna
Opis: Publikacja dostępna tylko w wersji elektronicznej. Na przełomie XX i XXI wieku nastąpiły istotne zmiany w sferze konsumpcji żywności na świecie, w tym w krajach Unii Europejskiej. W pracy przestawiono znaczenie żywności i żywienia dla zdrowia społeczeństwa. Przeprowadzono także analizę zmian we wzorach konsumpcji żywności w krajach Unii Europejskiej w okresie czterdziestoletnim oraz analizę korelacji między spożywaniem produktów żywnościowych korzystnie wpływających na zdrowie a umieralnością na choroby układu krążenia i nowotwory. |
ZamówienieTwój koszyk jest pusty...
kliknij i przejdź do koszyka Nowości wydawniczeNajczęściej czytaneDział Wydawnictwul. Szkolna 2/4 |