Wydaje się że używasz starej wersji przeglądarki! Rekomendowane przeglądarki (lub w wersji wyższej): Internet Explorer 9 v.9 Mozila Firefox 8 v.8 Google Chrome 15 v.15
Informacje o cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies"

Publikacje Programu Wieloletniego 2005-2009

Nr 75 Wpływ globalizacji na wyżywienie ludności w Polsce

Autorzy:
Bożena Gulbicka, Mariola Kwasek
Rok publikacji
2007
Miejsce wydania:
Warszawa
Stron:
60
Oprawa:
B5, miekka
ISBN:
978-83-60798-20-1
ISSN:
DOI:
Objętość:
cena:
bezpłatna wersja elektroniczna

Opis:
Publikacja dostępna tylko w wersji elektronicznej. Praca jest kolejnym raportem zrealizowanym w ramach tematu ?Miejsce polskiego rolnictwa na globalnym rynku żywnościowym? w zadaniu ?Wpływ procesów globalizacji na rozwój polskiego rolnictwa i wsi?, który jest częścią Programu Wieloletniego ?Ekonomiczne i społeczne uwarunkowania rozwoju polskiej gospodarki żywnościowej po wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej?. W opracowaniu przedstawiono tendencje w spożyciu żywności w Polsce, zróżnicowanie spożycie żywności w gospodarstwach domowych według grup społeczno-ekonomicznych, zaspokojenie potrzeb żywnościowych ludności, upodabnianie wzorców konsumpcji żywności, spożycie żywności tradycyjnej i ekologicznej, jako przeciwwagę makdonalizacji konsumpcji.