Wydaje się że używasz starej wersji przeglądarki! Rekomendowane przeglądarki (lub w wersji wyższej): Internet Explorer 9 v.9 Mozila Firefox 8 v.8 Google Chrome 15 v.15
Informacje o cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies"

Publikacje Programu Wieloletniego 2005-2009

Nr 99 Ocena rozwoju konkurencyjności polskich producentów żywności po integracji z Unią Europejską

Autorzy:
Iwona Szczepaniak (red.)
Rok publikacji
2008
Miejsce wydania:
Warszawa
Stron:
173
Oprawa:
B5, miekka
ISBN:
978-83-60798-64-5
ISSN:
DOI:
Objętość:
cena:
bezpłatna wersja elektroniczna

Opis:
Publikacja dostępna tylko w wersji elektronicznej. Opracowanie to jest kolejnym raportem z wykonania zadania badawczego ?Ocena zmian konkurencyjności polskich producentów żywności na Wspólnym Rynku Europejskim i na rynkach innych krajów?. Zadanie to jest częścią tematu badawczego ?Polski sektor żywnościowy w pierwszych latach członkostwa?, realizowanego w ramach Programu Wieloletniego ?Ekonomiczne i społeczne uwarunkowania rozwoju polskiej gospodarki żywnościowej po wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej?. Badania objęte tym Programem będą kontynuowane do roku 2009 włącznie. Harmonogram zadania badawczego nr 4003 przewiduje bieżący monitoring i ocenę rozwoju konkurencyjności polskich producentów żywności w kolejnych latach po wejściu do Unii Europejskiej. Obserwowane w tym okresie zmiany nie pozwalają jeszcze na wnioskowanie o trwałych tendencjach rozwojowych, ale cztery lata naszego członkostwa w UE jest to okres na tyle długi, że można i należy podejmować próby oceny wpływu integracji z UE na polski sektor żywnościowy, w tym na jego konkurencyjność.