Wydaje się że używasz starej wersji przeglądarki! Rekomendowane przeglądarki (lub w wersji wyższej): Internet Explorer 9 v.9 Mozila Firefox 8 v.8 Google Chrome 15 v.15
Informacje o cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies"

Publikacje Programu Wieloletniego 2011-2014

Nr 95 Tendencje zmian w światowej, unijnej i polskiej produkcji i konsumpcji żywności do 2030/2050 roku

Autorzy:
Mieczysław Gruda, Włodzimierz Rembisz
Rok publikacji
2013
Miejsce wydania:
Warszawa
Stron:
98
Oprawa:
B5
ISBN:
978-83-7658-433-1
ISSN:
DOI:
Objętość:
ark. wyd. 4,5
cena:
bezpłatna wersja elektroniczna

Opis:

 

Celem pracy jest przedstawienie rozważań teoretycznych związanych z równowagą produkcyjną i konsumpcyjną w polskim sektorze rolno-żywnościowym na tle tendencji unijnych i światowych. Zarysowana została identyfikacja źródeł powstawania nowych centrów konsumpcji żywności. Część analityczna opracowania poświęcona jest tendencjom i projekcjom zmian w światowej, unijnej i polskiej produkcji i konsumpcji żywności do 2030/2050 roku. Sytuacja na światowych rynkach żywnościowych ulega i będzie ulegała daleko idącym zmianom, stąd też nasze zainteresowanie analityczne skierowane jest do poszukiwania nowych rynków zbytu dla polskich produktów żywnościowych.