Publikacje Programu Wieloletniego 2011-2014Nr 95 Tendencje zmian w światowej, unijnej i polskiej produkcji i konsumpcji żywności do 2030/2050 roku
Autorzy:
Mieczysław Gruda, Włodzimierz Rembisz
Rok publikacji
2013
Miejsce wydania:
Warszawa
Stron:
98
Oprawa:
B5
ISBN:
978-83-7658-433-1
Objętość:
ark. wyd. 4,5
cena:
bezpłatna wersja elektroniczna
Opis:
Celem pracy jest przedstawienie rozważań teoretycznych związanych z równowagą produkcyjną i konsumpcyjną w polskim sektorze rolno-żywnościowym na tle tendencji unijnych i światowych. Zarysowana została identyfikacja źródeł powstawania nowych centrów konsumpcji żywności. Część analityczna opracowania poświęcona jest tendencjom i projekcjom zmian w światowej, unijnej i polskiej produkcji i konsumpcji żywności do 2030/2050 roku. Sytuacja na światowych rynkach żywnościowych ulega i będzie ulegała daleko idącym zmianom, stąd też nasze zainteresowanie analityczne skierowane jest do poszukiwania nowych rynków zbytu dla polskich produktów żywnościowych. |
ZamówienieTwój koszyk jest pusty...
kliknij i przejdź do koszyka Nowości wydawniczeNajczęściej czytaneDział Wydawnictwul. Szkolna 2/4 |