Wydaje się że używasz starej wersji przeglądarki! Rekomendowane przeglądarki (lub w wersji wyższej): Internet Explorer 9 v.9 Mozila Firefox 8 v.8 Google Chrome 15 v.15
Informacje o cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies"

Międzynarodowe Targi POLAGRA FOOD 2014 w Poznaniu

2014-10-06

W dniu 29 września 2014 roku podczas Międzynarodowych Targów POLAGRA FOOD 2014 w Poznaniu odbyły się dwie konferencje, w której udział wzięli przedstawiciele Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – PIB:

 

Konferencja zorganizowana przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi pt. „25 lat przemian w polskim rolnictwie”, podczas której referaty wygłosili:

  1. prof. dr hab. Andrzej Kowalski – „Społeczno-ekonomiczne skutki 25 lat transformacji i członkostwa w UE dla polskiego agrobiznesu”,
  2. dr Łukasz Ambroziak – „Sytuacja na europejskim rynku żywnościowym po wprowadzeniu przez Rosję embarga na import artykułów żywnościowych”,
  3. mgr Mirosława Tereszczuk – „Konkurencyjność polskiego sektora żywnościowego”.

 

Konferencja zorganizowana przez Agencję Rynku Rolnego pt. „Potencjał eksportowy branży polskich specjalności żywnościowych”, podczas której:

  1. prof. dr hab. Andrzej Kowalski poprowadził panel dyskusyjny nt. „Badania, rozwój i innowacje polskiej branży spożywczej kluczem do zaspokojenia potrzeb konsumentów na świecie oraz szansą dalszego rozwoju eksportu”,
  2. dr Iwona Szczepaniak wygłosiła referat pt. „Innowacyjność polskiego przemysłu spożywczego”.
Utworzył
Ewa Sierakowska
2014-10-06
Opublikował
Ewa Sierakowska
2014-10-06
Modyfikacja
Ewa Sierakowska
2014-10-21
Odwiedzin: 6384