Wydaje się że używasz starej wersji przeglądarki! Rekomendowane przeglądarki (lub w wersji wyższej): Internet Explorer 9 v.9 Mozila Firefox 8 v.8 Google Chrome 15 v.15
Informacje o cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies"

Lista tematów konferencyjnych


1. Megatrendy i transmisja szoków a ryzyko w sektorze rolno-żywnościowym.
2. Podstawowe problemy zarządzania ryzykiem w sektorze żywnościowym.
3. Mikroekonomiczne podstawy ryzyka w gospodarce żywnościowej.
4. Polityka publiczna, w tym rolna, a zarządzanie ryzykiem.
5. Polaryzacja społeczna a ryzyko stabilności ekonomicznej w rolnictwie.
6. Przemiany strukturalne a zarządzanie ryzykiem.
7. Egzo i endogenne ryzyka innowacyjnego rozwoju sektora rolno-spożywczego.
8. Zagrożenia środowiskowe w procesach rozwoju zrównoważonego.
9. Bioekonomia i gospodarka w cyklu zamkniętym a ryzyko.
10. GMO w rolnictwie – wielopłaszczyznowe zagadnienie szans i zagrożeń.
11. Ryzyko produkcyjne, cenowe i dochodowe dla przedsiębiorstw i gospodarstw rolnych.
12. Czynniki ryzyka i jego ograniczanie na rynkach rolnych obecnie i w przyszłości.
13. Determinanty ryzyka zmienności marż w sektorze rolno-spożywczym.
14. Rodzaje ryzyka i jego wycena w gospodarce żywnościowej.

Utworzył
Ewa Sierakowska
2016-09-20
Opublikował
Ewa Sierakowska
2016-09-20
Modyfikacja
Ewa Sierakowska
2016-09-23
Odwiedzin: 808