Wydaje się że używasz starej wersji przeglądarki! Rekomendowane przeglądarki (lub w wersji wyższej): Internet Explorer 9 v.9 Mozila Firefox 8 v.8 Google Chrome 15 v.15
Informacje o cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies"

Publikacje Programu Wieloletniego 2015-2019

Nr 83 Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (47). Zrównoważone systemy żywnościowe

Autorzy:
red. nauk. Mariola Kwasek
Rok publikacji
2018
Miejsce wydania:
Warszawa
Stron:
134
Oprawa:
B5
ISBN:
978-83-7658-763-9
ISSN:
DOI:
Objętość:
ark. wyd. 8,88
cena:
bezpłatna wersja elektroniczna

Opis:

W monografii przedstawiono zagadnienia dotyczące: systemów jakości żywności wraz z ich elementami składowymi i typologią, czynników decydujących o ewolucji modeli konsumpcji oraz sił napędowych zaistniałych zmian, żywności wysokiej jakości (ekologicznej, regionalnej i tradycyjnej), jak również rolnictwa precyzyjnego.
Celem pracy jest próba oceny korzyści dla zdrowia człowieka i środowiska przyrodniczego wynikających ze zrównoważonych systemów żywnościowych.